10 Kas 2007

Potansiyel potası

Potansiyel Potası

Potansiyel; Bir insanın bir konuda ki doğuştan gelen yetenğidir. Yaradılışının özünde barındırdı nitelikleridir. Neredeyse her konu da az veya cok bir potansiyellik mevcuttur.

Bir insanın yaradılışında olan bir eğilim veya yetenek o kişinin potansiyelidir dielim. Mesela, hırsızlık potansiyeli olan bir kişi hayatı boyunca hiç bir şey çalmamış dahi olsa hırsızlığın yol yordamını çok ii bilmektedir. Çapkınlık potansiyeli olan bir insan karşı cinsin zayıflıklarını hemen algılayabilir.

Bu gece kendimi pek yormayacağım keyfim yok, işin özüne balıklama giriorum.

İş aşk aile felan felan kısacası sosyal yaşam da potansiyeller çok önemlidir
Hatta ister yeni tanışmada ister uzun süreli bir arkadaşlıkta mesafenin belirleyici unsuru bu potansiyellerin ortaya çıkmasıdır. Özellikle kadınlar potansiyellerin keşfin erkeklere oranla çok çok çok başarılıdır ve ilişkilerini bu potansiyeller üzerine kurmaktadır ancak insan oglu potansiyellerini kullanmam hiç farkına waramama lüksüne de sahiptir. Ancak sahip olmak değil ondan faydalanabilmek toplum içerisinde ki yerimizi belirler.

Potansiyellerinin bilince de olmak kişinin ilk önceliği olmalıdır dah sonraları ise sahip olduklarından faydalanmanın yollarını öğrenmesi şarttır. Potansiyellerin kanıtı kullanıldığın da ortaya çıkar. Kullanılmayan bir potansiyel yok denecek kadar ölü olucaktır.

Kültürümüz ve fikir benliğimizle hangi potansiyellerimizi öldürüp hangilerini yaşatacağımıza karar vermemiz biz insanların en asli görevlerindendir.


13.07.2006 da GunOsys’te yayınlandı..

Hiç yorum yok: