10 Kas 2007

İnanca doğru..

Bir haftadadır bu konuyu işlemeye çalışıyorum da gel gelelim hep bi aksilik oldu. Şimdi tam banyodayken ilham geldi "Evreka" diip çıktım. İnanç konusu herşeyin temeli ile dogrudan ve direk etkilidir o yüzden bu konuyu parça parça anlatıp en son E-Sendrom(Boşluk) una olan etkisini anlatıcam. Boşluktan kurtulmak veya düşmekte aslında tam olarak inançla alakalıdır.

İnanmak.. Her insan kendi kendisi için ayrı bir inanç sistemi geliştirir yani her insan aslında başka bi şekilde inanınr veya her insanın inancında onu diğer inançlardan farklı kılıcak küçük detaylar wardır ki bu şekilde her insanın inancı kendine hastır. Bunu detaylı anlatmış olduğuma ne kadar inansamda bi örnek veriim mesela bir hacı haram yerse ben bunu allah için yedim deip kendi vicdanını yatıştırır ve bu aslında onun inanç sisteminde ki bazı günahlar Allah için olunca mubahtır detayı sayesin de olur.

Benim asıl işlemek istediğim Tasaavufçular ki bi nevi onlardan sayılırım.

Tanrı, Kainatın düzenini insana öğretmiştir ki Kuran da da "Adem'e gidin bunları sorun" sözü ile de bu sabittir. Tanrı, Kaos u bir çeşit denge düzeniyle kontrol altına almıştır. Biz buna kaos un düzeni diyoruz. Her warlık karşıt veya yandaş kuvvetlerle etkileşim halinde belli bir düzende hareket etmekte veya warlığını sürdürmektedir. Birçok kuralla da düzenin anlatımı yapılmıştır ki biz bunlara temel de matematik ve fizik kanunları dioruz. Kimya astroloji pisikoloji felan felan ancak bunların tümünün kaynağı olan insanda ki soru sorma cevap arama dürtüsü ile de güdülenen Felsefe dielim. Warlığın ve yokluğun tüm düzeni Felsefe ile insanlara öğretilmiştir ve öğretilmektedir de. Biz felsefe ile kaosu anlamaya veya anlatmaya çalışan insanlara filozof, sofi, sufi felan dioruz. İnançla ilgelenioruz madem bu yazıda bu insanlara sufi dielim asıl kçkeni yunancadaki sofistlikten gelen bir kelimedir ve anlamı bilgi sahibidir pratikte bu insanlar aslın da sahip oldukları bilgi para karşılığı paylaşan paralı hocalardı ancak bu terim islam da yol gösteren şeklindedir.

Sufiler tanrının en sevdiği kullarındandır ancak burada filozoflar da neredeyse aynı kişilermiş gibi görünsede aslında filozoflar bilgiyi kendileri için ararlar ve kemale erdirmeden paylaşmazlar. Daha derin e hep daha derine inmek isterlerse insanlığa pek faydaları olmadan bu dünyadan göçüp gidebilirler. Ben aslında bir nevi filozoftum Allah rıza sı ile yazıyorum belki bi faydam olur die umut ediorum ama fazla umutlu da değilim. Filozoflar da Tanrının en sevdiği kullarındandır ancak bi nedenle onlara çok ağır yükler cevaplar yükler. Çoğu filozof bunu kaldıramayabilir.

Evren en büyük kaos umuz olduğunu sansakta evreni göz önüne alıp buna binlerce veya trilyonlarca google ca boyut eklersek ancak o zaman asıl büyük kaos u veya tanrının büyük planını veya Büyük Resmi görebiliriz. işte bu nedenle tüm resmi görmeye insan ömrü asla yetmez insanlık ömrüde yetmez. İşte bu Tanrının Büyük ilmi dir ki bu resmi tek görebilen o dur.

Filozoflar derine daldıkça soruların cevaplarını bulmanın dışında başka bir meziyete sahip olurlar Bu insanlara ilim akmaya başlar ki onlar soru soramadan cevapları ardı ardına almaya başlarlar ve büyük resmin içinde kaybolurlar. zihinsel olarak. İşte bu esnada bazı filozoflar tasaufla kendini kurtarabilir. cevaplara kendini kapayabilmeye öğrenebilirler.

Ancak tasaufta özveri ve kendini kandırma isteyebilirki çoğu filozof buna bulaşmayı pek istemez. Bilgi uyuşturucu gibi olmaya başlarsa zihinlerini yitirmiş bir şekilde avare olur çıkarlar. Kendilerine sorsanız aslında onlar Dünya nın en bahtiyar insanlarıdır ancak kendileri kaybetmiş bir halde olduklarının pek farkında olmazlar. Yaşamayı red etmişlerdir.

Tanrının en beğenmediği kullarıda: kendi özünden bahşettiği yaşamı red eden kullarıdır.

Ben öle bişi olabilirim:)

Bir anda en sevilen en beğenilmeyen olur ki Tanrı her kulunu sever ve severek yaratır ancak yaratma sebebi genel geçer warlık doşasına uygun olmayanlar bir çeşit asidir. Katagorize edilemeyenler işte bu asiler olabilir eğer katologlayan genel geçer warlık kurallarına sıkı sıkı bağlı olan bir warlıksa:=)

Bu yazı çok karışık oldu belki de ama belki sonun da toplarım.

Buraya kadar gelipte birşey anlamadıysanız tekrar okuyun.

Bir şey anladınız ancak karıştırdıysanız anlatmak istediğim Filozof Doğası ileride Boşluğu inançla inceler iken bu Filozofların bazıları karşımıza çıkıcak.

Ömrümüz ve imkanımız olursa tekrar görüşürüz....

23.07.2006 da GunOsys’te yayınlandı..

Hiç yorum yok: