23 Nis 2008

Siyaset

"Herşey olacağına varır" felsefesini benimsediğimden bugüne siyasi yazılar yazmıyordum. Gündemi sarsan, siyasetle ilgili konular hakkında fikir beyan eden postlardan özenle kaçınıyordum. Bugece, bu perhizi bozmak istiyorum.

Günümüzün en büyük siyasi sorunu apolitik gençlerin kaygısız yaşam tarzlarıdır..
Siyaset: Çobanlık demektir. Daha detaylı bir tanımla; Arapça, at talimi anlamına gelir. . Yani ya talim edilenlerden olucaksınız veya talim edenlerden. Ya çoban, ya da sürüde bir koyun olucaksınız. Değişik alternatifler de var tabi. Mesela anarşik bir kurt olup; sürüden kuzu kapıcaksınız. Belkide cobanın yardımcısı bir köpek olup sürünün idaresinde rol alıp verilen kemikleri yalıyacaksınız. Belkide ot olup nefes alabildiğiniz sürece zevkle yaşayacaksınız. Bu gibi bir sürü örnek verip konuyu bir La Fontaine masalına çevirmek, çok basit olurdu...

"İnsan düşünen bir varlık" ise; lütfen düşünün. Bir insanın, diğer birçok insanı, kendi arzusu ile yönetip o insanların emeklerini, sağlıklarını kısacası varlıklarını sömürüp, kendisi için inanılmaz çıkarlar sağlamasına göz yummak mı istersiniz??? Sizler köle, sizi yönetenlerde efendiniz mi?

Efendiler; siyasetle uğraşmak, sadece siyasetle uğraşmayanları yönetmek ve yönlendirmek değildir... Siyaset ile ilgilenmenin en asli kazancı, sömürülmemek için bilgili ve uyanık olmaktır..

Umursamaz gençlerimizi suçlamak, sorumsuzluğumuzun vicdan azabını hafifletmekten öte bir hareket değildir. .

Siyasi genel kültür bilgisi edinmek ve siyasi gündemi takip etmek insani bir sorumluluktur. Gençlerimizin bu bilince sahip olmaması tamamen ebeveynlerinin yeterince örnek olamamasındandır...

Gençlerimize sahip çıkalım.. İnsanlık geleceği, gençlerimizin bugününde, aşikardır.

"Efendiler, bu nutkumla, millî varlığı sona ermiş sayılan büyük bir milletin, istiklâlini nasıl kazandığını, ilim ve tekniğin en son esaslarına dayanan millî ve çağdaş bir devleti nasıl kurduğunu anlatmaya çalıştım.

Bugün ulaştığımız sonuç, asırlardan beri çekilen millî felâketlerin yarattığı uyanıklığın eseri ve bu aziz vatanın her köşesini sulayan kanların bedelidir.

Bu sonucu, 'Türk gençliğine emanet ediyorum."



23 Nisan Kutlu olsun.

4 yorum:

dilekss dedi ki...

çok güzel bir konuya değinmişssin gunos tebrik ve teşkür ederim :)

harbi sürüdeki koyunlardan farkımız yok ...

ses yok gürültüye devam ...

PENTHESİLEİA dedi ki...

ablacım yorum müthiş güzel olmuş ! ve bu güzel yorumun en küçük detayına kadar katılıyorum tümüyle hislerimizi yazmışsın ve müsadenle bir iki not düşmek istiyorum bende;

bugün tüm bu yaşadıklarımızın sorumluluğunu biz sorumsuz dedikleri genç omuzlara yükleyen geri kafalı zihniyetler öncelikle kendilerinden bir kuşak öncesini bi hatırlasınlar bakalım ve anne ve babalarının, ve tabii o dönem genç bireyler olan kendilerinin geleceği gören ve onları uyaran aydın insanlara karşı yaptıkları döneklikleri ve tabii onların haksız yere itham edilerek ölüme gönderilişlerini ,nasıl sessizce seyrettiklerini ! ve arkasından gelen emperyalizim vurgunlarını ,nasıl köle haline getirilişimizi ve onların nasıl da sessiz seyirci konumunda oturduklarını ve daha sonra bizi oturup yargılasınlar bize daha ilkokuldan başlayan sakın kavgada taraf olma diye başlayan suya sabuna dokunma öğretilerini ! eğer şimdi gençleri sessiz kalmakla suçluyorsa bunun asıl suçlusu öncelikle ta kendileridir..

dilekss dedi ki...

teşekkür ederim :) senin yorum daha açıklayıcı olmuş ... bazen anlayamaynlar oluyor yada anlamazlıktan gelenler ...

mimledim seni gunos haberin ola :)

dilekss dedi ki...

mim konusunda rahat ol kafana göre takılablirsin hayırlı yolculuklar :)