24 Ağu 2008

Tatil Sonu


22 Agustos Cuma günü ; "Jale Anne" dediğimiz, Türkiye'de ki zor okul yıllarımızda, yemeyip bizi yediren, kötü huylu kızların oyunlarından bizi koruyan, iyi kızlarla zorla aramızı yapan biricik arkadaşımız Jale sonunda muradına erdi ve aşkına layık damadımız Kemal'le, Dünya evine girdi. Bizde düğününde tüm kurtlarımızı döktük=) Kenan ve Senem'in ardından böyle bir kayıp vermemiz tüm arkadaş çevresinde "Bi daha ki evlenecek kurban kim?" endişesine neden olsada ben rahatım. En az beş(5) yılım war daha evlenmek için, henüz gözüm açılmış zati=)

Beş günlük tatilimin sonuna geldim. Bu gece 21:45 itibari ile Serres e, kışlama haraket ediorum ve açıkçası tatil uzun oldukça ayrılması da zor oluyor. "Vatan borcu, napalım" sömürüsü yapmıcam ancak gerçektende öpüle öpüle gidicem.

Herkez sağlıcakla kalsın, gelince teftiş edicem=) Bi kaç tatil fotomu da ekliim blog şenlensin=P

22 Ağu 2008

Yersiz Yurtsuz



Ben Burada Doğdum
Ama
Ne Buralı Olabildim,
Ne de
Orada Doğdum...



Oyun-cu-lar

Yine bi genelleme yapasım geldi. Uzun zamandır yazmayınca ve bugün işte uzun bi e-mail taslağını hazırlamama rağmen eve geldiğimde mail yazma gereğinin son bulduğunu gördüğüme göre; bari bi post yazam garii...
Daha önce söyledim mi bilmem; Ben, her insanın, Tanrının bizat yazıp-yönettiği tarih piesinde birer oyuncu olduğuna inanırım. Replikler bile önceden hazırdır ancak bazen belki biraz özgüvenden, belki sadece cahillikten herbirimiz doğaçlamalar yaparız. Küçük ayrıntıları ile birbilerinden farklı küçük doğaçlamalar. Basit oyuncular için mükemmel oyunlar. Diğer insanları tanımak adına, kendimizi korumak uğruna veya bir başkasını kandırmak umuduyla oynadığımız küçük oyunlardan bahsediyorum... Kimimiz tümden yalancı, bir kısmımız dürüstlükten umutlu ama çoğunluk alacalı ve değişken. Heralde değişken olmak daha korunaklı...

Bu kişisel oyunlar hiç olmasaydı halimiz belki içler acısı olurdu. Güven ve aşk gibi kelimeler anlamsız olurdu. Ancak oyunlar olmasa oyuncularda olmazdı ve yaşamlarımızın anlamı olmadan yaşayabilseydik eğer herhamgi bir görev bilinci olmadan sadece yaşasaydık işte bence daha mutlu olurduk.
Hepimiz kaygısız birer deli olurduk... Neyse Deliliğe Övgü'den bağlamiim olayı..




Çıkın oynayın. İşte Sahne sizin....

20 Ağu 2008

Adia=) Tatil

Yine evimdeyim yeniden=)
8 Agustos da, iyi kötü bir çok anı ve arkadaş edindiğim Nafplio'dan çıkıp; en az 5 ay kalacağım Serres şehrine nakil olmuş bulunuyorum... Artık Serezliim=) Hatta biraz da şakasına , Serez e iç güveysi bilem olmaya razıyım... Serez kuzey Yunanistan'da, Bulgaristan'a sınır, evime 2 saat uzaklıkta bir üniversite şehri. Sıcak insanı, alışık olduğum yemekleri ve Balkanların meterolojisi ile kendi şehrimi aratmayacak kadar güzel bir izlenim braktı bende.. Umarım yanılmam.

Dün itibari ile Balkan yeşili arasında 2 saatlik hoş bir tren yolculuğundan sonra, 5 günlük izne gelmiş bulunuyorum.. Askerde çarşı iznimiz olduğunda kısıtlı zamanın önemi nedeni ile nete girmekten kaçınıyorum. Ancak evde olduğuma göre bloğumu ve diğer net aktivitelerimi ihmal etmek olmaz=)

Sağlıcakla kalın...

Ha bu arada; farkına warmadan 301 günden aşağı saymaya başlamışım hemen bi şarkı ekliim=)

ΤΟ ΦΑΝΤΑΡΑΚΙ - NIVO -

Ax sorry aslen bu şarkı olmalıydı=)
DEN ANTEXO (301 KAI SHMERA) - GOIN THROUGH

5 Ağu 2008

Düğün

Kenan ile Senem'i evlendirdik=)

4 Ağu 2008

Ogün Hala Asker


Burada askerlik beklediğimden çok daha ii.. Kavala'dan öteye hiç geçememiş olan benim için, bi nevi tatil...
Mora yarım adasının küçük bir tatil kasabası olan Nafplio şehrinde teslim olduktan ve 1 buçuk aylık acemi eğitiminden sonra Bir başka tatil şehri ve meşhur Korintos bogazının komşusu olan Loutraki şehrine uzmanlık eğitimi için gittik ki tek yaptığımız eğitim; kayıkla, küçük bi gölde kürek çekmek oldu. Benim kaçırdığım bir kaç eğitimde de prefabrik köprü felan yaptılar... Bunun dışında bol bol denize girip, boş boş zaman öldürdüm=)

Sonra tekrar bi aylığına mayınlar üzerine eğitim almak için Nafplio ya döndük.. Şu ara hala oradayım.

Yunancayı ii bilmiyor olmam(Anlıyomda konuşamıyom cinsinden) büyük sorun olsada yarı ingilizce biraz türkçe gayet net anlaşıyorum=)

Şimdi, önümüzde ki hafta (bi aksilik olmazsa) Şehrime (yani İskeçe ye) 2.5 saat uzaklıkta ki Serez şehrine dağıtıma gelicem ve umarım daha sık izin alıp daha fazla yazma imkanı bulucam..



En kısa zamanda tekrar görüşmek dileği ile,
Sağlıcakla kalın


Nafplio
V


Bu sahil de Loutraki, resmin sonunda Korintos bogazının girişi war